Recept - PUSTNI KROFI

deli

Postopek:

Kvašeno testo zamesimo po direktnem načinu, kar pomeni, da vse surovine zgnetemo naenkrat. Previdni moramo biti, da kvas in sol ne prideta v stik, kajti sol uniči glivice kvasovke. Ko je testo homogeno, ga vzamemo iz kotlička, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati.

Razvaljamo ga na višino 2 cm, z modelom premera 8 cm izrežemo krofe in jih obrnemo na pomokan prt.

Ponovno pustimo vzhajati in potem spet obrnjene cvremo v olju, segretem na 170*C. Cvremo približno 4 min. na eni strani in 3 min. na drugi strani.

* Preden damo krof v olje, se mu mora na vrhu narediti skorjica. Zgornji del s skorjico damo najprej v olje, saj bo tako nastal lep, bel rob.

Počakamo, da se ohladijo. Šprico za krofe vstavimo v vrečko, ali vzamemo slaščičarsko injekcijsko iglo in v krofe nabrizgamo marmelado.

Krofe na koncu posujemo z netopljivim sladkorjem v prahu.

Potrebujemo:

  • 1000 gr moke
  • 100 gr sladkorja
  • 70 gr kvasa
  • 10 gr soli
  • 75 gr margarine
  • 160 gr rumenjakov ( 8 rumenjakov)
  • 4 dcl mleka
  • rum, vanilin sladkor, limonina lupina

Rum je pomemben!, ker prepreči, da bi krof vpil olje.

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Panettone s čokolado

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva.

Recept - Slane šamrole

Si že poskusila narediti šamrole, nadevane s slanimi nadevi? Poskusi. Odlične so!

Ameriški (donuts) krofki iz pečice

Recept je za 12 krofov

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Recept - Čokoladna šarlota

Šarlota iz treh vrst čokolade

Strani

Aktualni izdelki za peko

14,98 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

4,50 €

Dvostranski modelček za linške oči (5,5 cm) srček

Z rezalnikom za piškote lahko preprosto izrežete zgornji in spodnji del priljubljenih linških piškotov.

2,95 €

Vrečke za okraševanje - 6 kom

Pakiranje: 6  komadov

Velikost: 41 cm

4,95 €

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini