Jabolčna pita, ki se kar stopi v ustih
- 350g moke
- 250g masla
- 1 zavitek pecilnega praška
- 150g sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
Nadev:
- 0,50kg jabolk
- ščepec cimeta
- sladkor (količina po želji)
- 1 rumenjak
Postopek:
- Za testo damo vse sestavine v posodo in jih pregnetemo, da dobimo gladko maso.
- Maso pokrijemo in jo damo za 1 uro počivat v hladilnik.
- Medtem očistimo jabolka in jih naribamo na lističe.
- V posodi jih podušimo skupaj s cimetom in s sladkorjem.
- Testo vzamemo iz hladilnika.
- 2/3 ga razvaljamo na 0,5 cm debeline in ga damo v pomaščen pekač za pito.
- Nanj stresemo nadev, ki ga enakomerno porazdelimo po testu.
- Ostalo 1/3 testa razvaljamo in narežemo na 0,5cm debele trakce, ki jih v obliki mreže nadevamo na pito.
- Mrežo premažemo z rumenjakom.
- Pito pečemo 30 minut na 180 * C.
Pito pred serviranjem lahko potresemo tudi z netopljivim sladkorjem v prahu.