Kakšno smetano uporabimo?

K različnim izdelkom uporabljamo različno smetano.

Vsekakor se izogibajte rastlinski smetani, če to ni potrebno. Vendar vedno to ne gre, ker rastlinska smetana vseeno da izdelku trdnost in stabilnost, ki jo z navadno smetano ne moremo doseči.

 - Za tortno polnilo in okraševanje uporabite navadno smetano, ki ji dodate 1/3 rastlinske. Okus rastlinske smetane se bo med polnilom izgubil, saj se smetana navzame okusa dobrot, ki jih dodate med polnilo (sadje in podobno).

Namig:  pri smetani iz Pomurskih mlekarn ne boste nikoli zgrešili.

- Če boste za polnilo uporabili praške in ostale dodatke za razlicne okuse tort, uporabite samo navadno živalsko smetano, ker že sami praški ponavadi vsebujejo sestavine, ki smetano učvrstijo.

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Tortopretvornik za pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 15, 20, 25,30, 40, 50, 60 kosov torte?

Sladkorna Masa in smetana

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. Obstajajo pa seveda spodaj opisane izjeme.

Liofilizirano sadje - Kako pridobimo liofilizirano sadje? Zakaj je tako zdravo in spada pod super živila?

Kaj je Liofilizacija?

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

Barvni sladkor za sladkorno peno
Kako naredimo barvni sladkor?
 
Če se sprašujete kako narediti barvno in okusno sladkorno peno, je recept zelo preprost.
CELIAKIJA

Celiakija je kronična bolezen tankega črevesa, ki se razvije zaradi preobčutljivosti na gluten oziroma na njegov izvleček gliadin.

Strani

Aktualni izdelki za peko

3,95 €

Užitni okraski Wilton – roza cvetje in listi

Komplet vsebuje 11 užitnih okraskov iz oblatov (roza rože in zeleni listi).

6,95 €

Magic Sparkles Kristali (Gold) Zlati

Kristali Magic Sparkles dodajo sladicam nežen, bleščeč sijaj. Popolni za elegantne kreacije s pravljičnim učinkom in prefinjenim zaključkom

-40%
Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso ***-40%***
14.98 €
8,99 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso ***-40%***

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

9,95 €

Nastavljiva gladilka za ravnanje krem na torti

Nastavljiva gladilka za elegantne in ravne robove na tortah.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini