Mirror Glaze obliv, oziroma Svetleča glazura za torte

deli
  • 100 ml kondenziranega mleka
  • 150 g sladkorja
  • 130 m vode
  • 150 g bele čokolade
  • 10 g želatine

Kondenzirano mleko, sladkor in 70 ml vode zmešamo v posodici in segrejemo do vretja, medtem pa stalno mešamo, ker se drugače zadeva rada prismodi.

Medtem želatino zmešamo s preostankom vode in pustimo, da nabrekne.

Želatino dodamo mlečni mešanici in zmešamo, da se razstopi.

Čokolado nasekljamo na manjše koščke in jo dodamo mešanici. Dobro premešamo, da se popolnoma razstopi. S paličnim mešalnikom nato še enkrat dobro premešamo na najnižji brzini, zato da v mešanico ne vnašamo preveč zračnih mehurčkov.

Mešanico nato čez sito prelijemo v posodo, najbolje kar v tisto,iz katere bomo najlažje zlivali glazuro čez torto, ter dodamo jedilno barvo. Najboljša je živilska barva v tubi ali prahu.

Torta ima še posebno lep efekt, če počasi in med mešanjem dodajamo več barv, ki se med seboj ne smejo popolnoma zmešati, ali pa na koncu malo prahu potresemo kar po glazuri in maso s paleto poravnamo.

Počakamo, da se masa ohladi na cca 32° - 34° C. Torto vzamemo iz hladilnika in jo postavimo na mrežo za oblivanje, ter prelivamo toliko časa, da je popolnoma prelita.

Torto previdno z lopatko dvignemo, z nožem odrežemo ostanek glazure ki se nabere na dnu torte in jo položimo na podstavek za serviranje, ter po želji okrasimo.

Podlaga za mirror glaze:

Biskvit premažemo z masleno, ali ganashe kremo. Zelo pomembno je, da je pred prelivanjem podlaga res lepo ravna in torta čimbolj hladna, najbolje je, da jo VSAJ za kakšni 2 uri postavite v zamrzovalnik! Še bolje je, če jo v zamrzovalniku pustite čez noč.

Pekis priporoča

4,50 €

Čisti alkohol 14 ml

Čisti alkohol,  primeren za redčenje živiskih barv v prahu.

ISO Izopropil alkohol za živila.

6,95 €

Glukozni sirup, 375g

Za fondant, modelirne mase, royal icing - jajčni beljak in modelirni čokoladi, da dodamo boljšo elastičnost

3,45 €

Jedilna barva v prahu NEBESNO MODRA

Barva v prahu za barvanje smetane, krem, glazur, sladkorne (tičino mase), za poprašitev in risanje po izdelkih.

12,50 €

Jedilna barva v prahu (SPREJ Baby Blue) BABY MODER 10g

Jedilni prah v razpršilu za površinsko barvanje sladkorne mase, marcipana, maslene, royal icing kreme in čokolade.

4,98 €

Naravna barva v prahu (lilac) lila

Živilske barve v prahu ScrapCooking® so naravnega izvora izdelane v Franciji 

5,95 €

Izomalt, nadomestek sladkorja, 250g

Za sladkorne dekoracije in veliko več! Za barvne efekte uporabite jedilne barve (prah, pasta, tekoče).

12,50 €

Colour Mill Choco Drip Baby Modra

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje čokoladnih poudarkov raznim sladicam.

12,50 €

Jedilna barva v prahu (SPREJ Regal Gold) z bleščicami BRONASTO ZLATE 10g

Jedilne bleščice v razpršilu za površinsko barvanje sladkorne mase, marcipana, maslene, royal icing kreme in čokolade.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept - Kako naredimo steklo/ledeni dvorec za Frozen torto

Potrebujemo:

Barvanje sladkorne mase s prahom

Za barvanje sladkorne mase so najprimernejše barve v prahu. Lahko ga pomešamo z maso, ali pa barvamo samo po vrhu sladkorne mase. Pred tem ga razredčimo s čistim alkoholom  (žganje, vodka…).

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

Torta NODI - Recept za torto

Jajca ločimo. Beljake stepamo s polovico sladkorja, rumenjake s preostalo polovico.

Masi združimo in s KARTICO narahlo vmešamo moko. Če želimo čokoladni biskvit, dodamo malo kakava.

Kako uporabljamo šablone na piškotih

Uporaba šablon in royal icing na piškotih.

Veganska čokoladna torta
Recept za vegansko čokoladno torto
Sestavine:
Biskvit:
  • 1 ½ skodelice bele moke

Strani

Aktualni izdelki za peko

4,95 €

Bleščeč sladkor ZLAT

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

14,98 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

2,98 €

Liofilizirane JAGODE, brez barvil in konzervansov

Čista jagoda, brez dodanega sladkorja ali konzervansov. Za posip po tortah, cakepopsih, piškotih, za v pijače, kot samostojen prigrizek.

2,95 €

Topper za torto Happy Birthday št.4

Tortni okras Happy Birthday z zvezdama.

Celotna širina dekoracije 16,5 cm. Primeren za manjše torte.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini