Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

V tujih receptih sestavin pogosto ne merijo v gramih ali litrih, temveč v skodelicah (cup), žlicah (spoon) in unčah (oz.), temperaturo pa v stopinjah Fahrenheit.

Te tabele vam bodo v pomoč, ko boste naslednjič pretvarjali iz tujih merskih enot.

Shranite jih med recepte, da bodo vedno pri roki.

Priročne merilne žličke, ki vam bodo zelo v pomoč pri tujih receptih, najdete v rubriki: Ostali slaščičarski pripomočki

TEŽA

  • 1/2 oz. = 14 g
  • 1 oz. =  28 g
  • 3 oz. = 84 g
  • 4 oz. = 112 g
  • 8 oz. = 224 g
  • 12 oz. = 336 g
  • 16 oz. (1 pound) = 448 g

TEMPERATURA

  • 325 *F = 160* C
  • 350 *F = 180* C
  • 375 *F = 190*C
  • 400 *F =  200*C
  • 425 *F = 220*C
  • 450 *F = 230*C
  • 475 *F = 245*C
  • 500 *F = 260*C

PROSTORNINA GROBIH SESTAVIN (KRISTALNI SLADKOR)

  • 1 čajna žlička = 5g
  • 1 žlica = 15 g
  • 1/8 cup (skodelice) = 30g
  • 1/4cup (skodelice) = 55g
  • 1/3 cup (skodelice) = 75 g
  • 3/8 cup (skodelice) = 85 g
  • 1/2 cup (skodelice) = 115 g
  • 3/4  cup (skodelice) = 170g
  • 1 cup (skodelica) = 225 g

PRETVORNIK TEKOČIN ( OLJE, VODA, MLEKO)

  • 1/8 teaspoon (žlička) = 0,5 ml
  • 1/4 teaspoon = 1 ml
  • 1/2 teaspoon = 2 ml
  • 3/4 teaspoon = 4 ml
  • 1 teaspoon = 5 ml
  • 1 tablespoon (žlica) = 15 ml
  • 1/4 cup (skodelice) = 60 ml
  • 1/3 cup (skodelice) = 75 ml
  • 1/2 cup (skodelice) =125 ml
  • 2/3 cup (skodelice) = 150 ml
  • 3/4 cup (skodelice) = 175 ml
  • 1 cup (skodelica)  = 250ml
  • 1 quart = 1 l
  • 1 gallon = 4 l

PROSTORNINA DROBNIH RAZSUTIH SESTAVIN (MOKA, SLADKOR V PRAHU)

  • 1/8 cup = 15 g
  • 1/4 cup = 30 g
  • 1/3 cup = 40 g
  • 3/8 cup = 45 g
  • 1/2 cup = 60 g
  • 2/3 cup = 75 g
  • 3/4 cup = 85 g
  • 1 cup = 120 g

 

Pekis priporoča

6,95 €

Posipalec za sladkor s pokrovom, plastika, rdeč

Posipalec za sladkor v prahu, moko, škrob ... Zmogljivost 250 g

29,95 €

PME lopar za dvigovanje biskvita, pic... 30 cm

Lopar za dvigovanje tort, pic in drugega.

Velikost: 30 x 30 cm

4,95 €

Kovinske merilne žličke

Vedno izmerite pravo količino z merilnimi žličkami

1 / 2 / 5 / 15 ml

-25%
Mreža za oblivanje in hlajenje 32 cm ***-25%***
7.68 €
5,76 €

Mreža za oblivanje in hlajenje 32 cm ***-25%***

Priročna okrogla mreža za hlajenje sladkih in slanih pripravkov. Odlična je tudi kot podpora med fazo glazure torte.

24,90 €

XXL silikonska podloga za testo z valjarjem – popoln komplet

Podloga 70 × 50 cm iz čvrstega silikona, odpornega na visoke (do 260 °C) in nizke temperature (do –60 °C) in silikonski valjar, dolžine 38 cm. 

 

4,95 €

Univerzalna merilna žlička

Vedno izmerite pravo količino z večnamensko merilno žličko Patisse!

24,95 €

Lopar z lesenim ročajem za pice... 30 cm

Lopar za dvigovanje pic in drugega.

Velikost: 30,5 x 49 cm

16,50 €

Pekač in mreža za oblivanje in hlajenje, Wilton

Pekač: 38,7 x 26 x 1,9 cm
Mreža: 35,5 x 25,4 cm

25,00 €

Gosta kromirana mreža za oblivanje in hlajenje 45x32 cm

Kromirana mreža za hlajenje in oblivanje.

Primerna za pranje v pomivalnem stroju

Velikost: 45 x 32 cm

8,50 €

Mini gorilnik (brener) za karameliziranje in flambiranje

Karamelizira sladkor v nekaj sekundah. Za pite - crème brûlée - kolače - meringue - sirne kolače, tudi za meso.

12,88 €

Mreža za oblivanje in hlajenje 45x30 cm

Kromirana mreža za hlajenje in oblivanje.

Velikost: 45,4 x 30,4 cm, razmik: 1,5 cm

14,88 €

3 nadstropna mreža za oblivanje in hlajenje, 40,3 x 25,1 cm

Mreža prevlečena s posebnim premazom proti oprijemanju za hlajenje in oblivanje.

Velikost: 40,3 x 25,1 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Kako rišemo na pirhe

Da bo slika na pirhih lepo vidna, moramo najprej odstraniti barvo iz jajčne lupine, da bo bela. To naredimo tako, da sledimo spodnjim korakom:

Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled

Zrcalne sladice in kapljični izgledi dodajo impresiven izgled sladicam. Z novimi že pripravljenimi glazurami je sedaj to popolnoma enostavno.

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto
Okusno torto lahko spečemo brez posebnega znanja. Za to potrebujemo:
- 250 g mešanice za biskvit
- 4 srednje velika jajca
- 25 ml vode
Koliko tehta jajčni beljak in koliko tehta jajčni rumenjak

Včasih imamo v receptih napisane količine beljakov in rumenjakov v gramih.

Srednje veliko piščančje jajce tehta okoli 60 gramov.

Beljak tehta 30 gramov

CELIAKIJA

Celiakija je kronična bolezen tankega črevesa, ki se razvije zaradi preobčutljivosti na gluten oziroma na njegov izvleček gliadin.

Kaj je slaščičarski obliv in uporaba
Postani mojster oblivanja sladic. Poznaš razliko med čokolado in slaščičarskimi oblivi?

Strani

Aktualni izdelki za peko

0,45 €

Podporna palčka (palčke za vezane, nadstropne torte) 30 cm

Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm

6,95 €

JEM modelček za božično drevo 19,5 x 14,8 cm

Iz razvaljane mase izrežite popolno božično drevesce.

29,98 €

Večja silikonska podloga za peko in modeliranje 91x61cm

Velika nelepljiva silikonska podloga. Velikost: 91,44 x 60,96 cm / do +240°C

19,90 €

Pekač za božično deblo iz nerjavečega jekla – model za popolne praznične sladice

Odlična izbira za vse, ki radi ustvarjate čudovite praznične sladice.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini