Kreme za torte

Predstavljamo vam nekaj receptov, s katerimi lahko tudi vi postanete pravi slaščičarski mojster in iz njih ustvarjate slastne dobrote.

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

Švicarska maslena krema

Švicarska maslena krema

Krema za izdelavo vrtnic, za obmaz torte, za dekoracijo cupcakes in ostalih sladic.

 Krema za maslene vrtnice

Krema za maslene vrtnice

Zelo dobra in kompaktna krema, s katero lahko delate vrtnice, ali jo uporabite za dekoracijo muffinov.

Vanilijeva krema za torte

Vanilijeva krema za torte

Na štedilniku zavremo 3 dcl mleka s 30g sladkorja

MALINOVA krema za torto

MALINOVA krema za torto

500 g malinov jogurt

75 g sladkorja

dodamo 400 ml stepene sladke smetane in

1 želatina fix

JOGURTOVA krema za torto

JOGURTOVA krema za torto

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom, na koncu vmešamo še želatino in čez noč postavimo v hladilnik.

POMARANČNA krema za torto

POMARANČNA krema za torto

Skuto, jogurt in sok pomaranče zmešamo, vmešamo1 želatino fix. Mešamo z mešalnikom, da zmes postane čvrsta.

ČOKOLADA - MASCARPONE krema za torto

ČOKOLADA - MASCARPONE krema za torto

V večji posodi z električnim mešalnikom stepemo sladko smetano, ji dodamo razmešan mascarpone, nato vmešamo na pari stopljeno čokolado.

BOROVNICE – MASCARPONE krema

BOROVNICE – MASCARPONE krema

V mešalniku na hitro zmeljemo borovnice in dobljeno kašo po potrebi osladkamo s sladkorjem v prahu.

JOGURTOVA krema s sadjem

JOGURTOVA krema s sadjem

Navadno želatino namočimo v 0,5 dcl hladne vode. Ko se strdi, jo segrejemo, a le toliko, da se ponovno utekočini.

JAGODE - MASCARPONE krema

JAGODE - MASCARPONE krema

Zmešamo mascarpone in  sladkor.
Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v maso.
Vmešamo še jagode.

SKUTINA krema z borovničevim prelivom

SKUTINA krema z borovničevim prelivom

Postopek: 3 dcl mleka  in  75 gr sladkorja zavremo

Odstavimo in dodamo:

SKUTINA krema za torte

SKUTINA krema za torte

Z mešalnikom zmešamo skuto, sladkor, vanilin sladkor, limonin sok, rum in mleko.

Želatino namočimo v 1/2 dcl hladne vode.

Subscribe to RSS - Kreme za torte