Dobro je vedeti

Se tudi vam ob pogledu na lepo dekorirano torto zasvetijo oči? Hja, le komu se ne.

Torej, slaščičarski izdelki so živila, pri katerih je pomemben izgled, oblika in okus in to v natančno takšnem zaporedju. In torte resnično pomenijo vrhunec slaščičarke umetnosti.

Da pa te male skrivnosti velikih slaščičarskih mojstrov približamo tudi vam, smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov in pravil, ki se jih je v slaščičarstvu potrebno držati.

In da vam od sedaj naprej slaščičarskih mojstrov ne bo treba občudovati samo v slaščičarnah, temveč boste preprosto lahko rekli: »To znam pa tudi jaz.«

Temperiranje čokolade

Temperiranje čokolade

Slaščičarji pri svojem delu čokolado temperirajo.

Steklenička za okraševanje – zelo uporaben pripomoček

Steklenička za okraševanje – zelo uporaben pripomoček

Priročna mehka steklenička, s pomočjo katere brez packanja okrašujemo s čokolado, royal icing kremo, ali ostalimi glazurami in oblivi.

Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled

Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled

Zrcalne sladice in kapljični izgledi dodajo impresiven izgled sladicam. Z novimi že pripravljenimi glazurami je sedaj to popolnoma enostavno.

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za torte različnih velikosti

Količina smetane za različne velikosti tort

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

V tujih receptih sestavin pogosto ne merijo v gramih ali litrih, temveč v skodelicah (cup), žlicah (spoon) in unčah (oz.), temperaturo pa v stopinj

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Količine za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

CELIAKIJA

CELIAKIJA

Celiakija je kronična bolezen tankega črevesa, ki se razvije zaradi preobčutljivosti na gluten oziroma na njegov izvleček gliadin.

Kakšno smetano uporabimo?

Kakšno smetano uporabimo?

K različnim izdelkom uporabljamo različno smetano.

Sladkorna Masa in smetana

Sladkorna Masa in smetana

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. Obstajajo pa seveda spodaj opisane izjeme.

O želatini pri peki

O želatini pri peki

Želatina: želatino v listih namočimo v mrzlo vodo za nekaj minut da nabrekne, nato jo ožamemo in stopimo v posodici na štedilniku ali mikrov

O biskvitu

O biskvitu

O biskvitu: Recept 'Kako naredimo in spečemo dober biskvit' se nahaja med rec

Subscribe to RSS - Dobro je vedeti