Si že poskusila narediti šamrole, nadevane s slanimi nadevi? Poskusi. Odlične so! Namesto sladke vanilijeve kreme, ali smetane, ali beljakovega nadeva, šamrole lahko polniš tudi s slanim nadevom.
Uporabiš tulce v obliki korneta - Stožčaste modele za šamrole.
Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.
Dodajte limonin sok in drobno narezano kandirano sadje, ter cca 25 g drobno nasekljanih pistacij.
Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".
Polnite jih lahko z različnimi nadevi: vanilijeva krema, čokoladna, mascarpone, puding krema...
Kvašeno testo zamesimo po direktnem načinu, kar pomeni, da vse surovine zgnetemo naenkrat. Previdni moramo biti, da kvas in sol ne prideta v stik, kajti sol uniči glivice kvasovke. Ko je testo homogeno, ga vzamemo iz kotlička, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati.
Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. V maso počasi dodajamo moko in maso med mešanjem narahlo dvigujemo.
Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva. Testo razvaljamo na dobro pomokani površini na debelino cca 5mm in ga damo v dobro namaščen pekač, kjer ga dobro pritisnemo ob robove, da pride čisto do vrha pekača.
Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut. Pečen biskvit pomokamo in ga obrnemo na peki papir, kjer naj počiva 3 minute.
Nekaj o minjonih: Minjoni so majhne tortice, običajno so veliki 3,5 x 3,5 cm x 3,5 cm. Jaz sem delala višino 3 cm, tako,da so bili ravno prav visoki za veliki oval, kamor sem jih zapakirala.